2010. február 25., csütörtök

teljes tultelitettseg az emlitesre melto dolgok teren, mint mindig. a mai trip egy nagyon sziklas-pafranyos madarrezervatumba es ban zajlott es mivel ha egyszer nekiallok kepeket csinalni, teljesen hasznavehetetlen kirandulo tars vagyok, eleg hamar feladtam. ami azt jelenti, hogy a legszebb helyeken soha nem csinalok kepeket, viszont ujra es ujra eszmeletlen ter es tajkep flasheket elek at. miert nem mondta nekem meg senki, hogy Wales gyonyoru?!

a hazunkban teljes a kaosz, stuff cserelgetes, ingerult hazvezetok, szar legkor. ez utobbi a legfarasztobb, egyertelmuen tobb enegriat pazaroltam az ebbol valo kimaradasra, mint a sok egyeb hasznos tevekenysegre, de igazabol megeri, ket erzelmileg totalisan instabil 18 eves lany mellett kb. a legjobb, amit tehettem, mert egybol atveszik a szar hangulatot, meg szerencsere a jot is.

tegnap halal faradtan Lost in translation, hat alig birtam bevonszolni magam az agyamba, nagyon hatasos volt az egesz, wow

most erkeztem el az esti beszelgetesek soran arra a pontra, hogy 10 perc a diakokrol, stb, es aztan barmi, kiveve coleg, hiaba van mindig valami fontos, egyszeruen mar megorulunk tole:) marmint ez egyaltalan nem azt jelenti, hogy osszessegeben nem elvezem, csak eleg intenziv.

semmi realis nincs ebben az egeszben, de kozben tok termeszetes...hogy pl most rontott be egy feldult arab co-worker, maximalisan destruktiv, utalom a kommunalis netszobakat:)

2010. február 18., csütörtök

na most ram kerult a sor az onkent vallalt felelosseg, tortasutes, stb teren-nagyon nem bantam meg, az indok pedig talan a nem minden nap 20 eves az ember, illetve en biztos szomoru lennek szulinapi unneples nelkul. fel haromkor meg mindig teljes erobedobassal probaltuk korulirni a szokincsunkben nem szereplo, de egy rendes beszelgeteshez nelkulozhetetlen arnyalo mellekneveket, a konkluzio pedig valami olyasmi volt, hogy a tavolsag nagy ur es a rutin is az:)
talan ezert olyan biztonsagos a kozeg. az ido pedig valami eszmeletlen rohanasba kezdett, teljesen lekot a felelosseg, ami egesz napos onkontrollt es figyelmet jelent, megsem nyomaszto.

hat igazabol ez nem az a pillanat, amikor koncentraltan tudnek megosztani barkivel barmit, csak a csutortoki rutin es a csend volt nagyon vonzo:)

2010. február 11., csütörtök

wow! hat ma olyan szikrazo napsutes volt, hogy csak na, direkt csutortokre, de valahogy nem az a teli sapatag, hanem valami a tel es a tavasz kozott...mindennek egeszen mas szine volt tole, szoval egy 5 oras csucsmeghoditassal unnepeltunk, igazabol ket csucsra is feljutottunk, bar a masodikat csak azert valaltuk be, mert eltevedtunk es ki kellett deriteni merre vagyunk... egy teremtett lelekkel nem talalkoztunk, csak a baranyok mindenhol. meg nagy csend es havas sziklak messze.

rohadtul szuksegem volt mar az erzesre, hogy senki nem beszel hozzam, senkire nem kell odafigyelnem, meghalgatnom, toleralnom es mosogatnom sem:)) nem mintha nem elveznem meg mindig, csak most lettem igazan faradt eloszor, koszonhetoen a heti 68 ora munkanak plusz orakra jaras, bar az eleg szorakoztato. volt egy harom napos trening megint, down's syndrom, attachment disorder es autism spectrum disorder, allati volt (plusz nemi Steiner es camphill tortenelem, de az is).
ettol fuggetlenul a legjobb a napi kapcsolatban leves, mindig ujabb es ujabb osszefuggesekre csodalkozom ra, raadasul hatalmas sikerelmeny megtanitani valakit a ketchupos flakon hasznalatara egy honap alatt. bar teny, hogy minden nap gyakoroltuk, gyanitom, hogy legszivesebben a reggelijere is ratenne:) ezen kivul felfedeztem, hogy mikor eloszor rajzoltam vele, csak figyelt erdeklodve (valaki mondtam, hogy szereti nezni), de mostanaban mar nem csak megfogja a kezem, hanem tok hatarozott vezeti is. egyedul meg egyaltalan nem allt neki, bar legalabb mar a ceruzat a kezeben tartja, ami sokkal jobb, mint amikor csak hangos "no pencil nooo" kisereteben lesoporte az asztalrol...

nagyon brutal tiszta eg volt mostanaban, nekialltam a csillagkepek alapos tanulanyozasanak, ugyanis Hezel, a helyi waldorf osanya (90) tanit ilyesmit, szoval kihasznalom a lehetoseget. a masik indok meg ha nem csinalok valami csendes koncentralos tevekenyseget minden nap, garantaltan megorulok, valoszinuleg mert a szabadidomben nem nagyon vagyok egyedul, amugy meg egyaltalan es erzelmileg teljes sivatagga lettem, tetezve ezt minimalis alvassal es a Control c. film megnezesevel (Joy Divison). viszont annak ellenere, hogy egyaltalan nem erzem otthon magam a szo teljes ertelmeben, az egyedulletet (mindenfele szorosabb kapcsolat hianyat) egeszen jol viselem. egyszeruen kiderult, hogy telnyleg jo tarsasaga vagyok magamnak:)

es most irany az All Inn

2010. február 4., csütörtök

hihetetlen, hogy meg egy ennyire emelkedett kozegben is kepes vagyok ilyen masnapos lenni:) tegnap a koreai sracot bucsuztattuk es a norveg lany hozott neki egy kis norveg tengeresz italt, ami nemileg a Becherovkara hasonlit...

nohat tulvagyok az elso rendes konfliktusokon is, a szervezes szinten eleg waldorfos (nem talalok ennel jobb kifejezest erre a tipusu benazasra) es mindenki eleg feszult es faradt volt a heten, szoval volt nehany ingerultebb szovaltas, de semmi komoly. kicsit valosagba visszateros erzes volt:)

a ket lanyunk vegre osszebaratkoztak, szoval remelem nem kell tobbet lelkiismeret furdalas kozepette utalnom oket... eleg nehez felulemelkedni valakinek a hulyesegen, ha teljesen nyilvanvaloan nem a fogyatekossaga miatt viselkedik szanalmasan, de kozben meg en vagyok a felnott, szoval igyekszem nem erzelmileg lereagalni a dolgot, de ezerszer konnyebb egy megallas nelkul sikitozo lannyal gyertyat ontogetni, mint nem felhuzni magam egy kislany nevelesi tanacsain, hogy isten nevet nem szaban kimondanunk az o jelenleteben... voltunk veluk kocsmazni, nagyon mokas volt realizalni, hogy mar semmin nem lepodok meg. teljesen normalisnak szamit, hogy valaki magaban beszel, enekel, visong, a karjat az egfele razva maszkal, kutyaugatast utanoz, iszonyatos vigyorral a fejen megprobal megpuszilni (...), vagy csak siman az asztalra csorgatja a nyalat. egyszeruen hozzajuk tartozik.

szombaton "ki tud a legizlestelenebbul feloltozni" buli lesz, ilyenen meg nem voltam.

megszerettem a folyosonkat. mar megismerem a szomszedaim kulonbozo ajtonyikorgasait es a labdobogasukat, szeretem hallgatni a gitarosok gyakorlasat (az egyik akusztikuson jatszik, gyonyoruen) es egesz jol szorakozom a bal oldali falon at beszurodo enekelgetes-futyureszes-csajenekkel kombinalt techno komplexumon:)

vicces, hogy megint teljes elszantsaggal dolgozom egy gyertyatarton, a szabadidomben es eszre sem veszem ha valaki bejon a szobaba, mikor olvasok:) mivel az osszes magyar nyelvu konyvet kivegeztem (...hatigen) szereztem egy galaxis utikalauzt angolul es a "norwegian wood" ot olvasom eppen.

Red Hot Chili Peppers-My Friends, kolcson laptop, Tea room, hazineni, ket macska egy kutya:D