2010. március 25., csütörtök

eloszor is realizaltam, hogy az agyamat tokeletesen a sajatomnak tekintem, ha a szobamat meg nem is. ezen kivul megtapasztaltam a zart kozossegek sotet oldalat, habar eleg jol hozzaedzodtem mar a pletykafeszkekhez ernyos kozegben:) probalok haladni a fazekas munkaimmal, de mostanaban leginkabb kialvatlan vagyok es "hasznaljuk ki mar csak ket hetem van" uzemmodban elvezem a helyzetet, tudvan, hogy ennek is siras lesz a vege. kicsit(baromira) idegesit a targyilagos hozzaallasom.

elegge raporogtem egy esetleges visszajovesre nyaron, elvezem a bevonodast a tanitasba, illetve az egesz munkaba, szoval nem csak szemelyes indokaim vezerelnek...nemtudoom, masreszrol meg elobb utobb ugyis tul kell lepnem mar megint valamin, ideje lenne hozzaszokni:)

(az ugyeletben alvas meg hat eleg melyre sikerult, a reggeli valtas ebresztett fel, szoval total egyertelmuen nem ebredtem volna fel semmifele maszkalasra...nem nyomasztott elegge a felelosseg)

2010. március 22., hétfő

hetfo, mert van egy kis idom es mert volt egy extra szabad vasarnapom, amit Aberaeron es New Quay felfedezesevel toltottunk (most volt eloszor kozos szabadnapunk Sionaval, szal kielveztem minden elonyet egy rendes noi tarsasagnak), igazi brit idojaras es zold fu-tengerpart hatarvonal mindenfele. fogalmam sincs miert ilyen lilak a kovek, de talantunk egy nagyon regi temetot, igazi massziv helyi kovekbol, hihetetlen milyen eros, intenziv kepeket tud nyujtani egy elso ranezesre szurke es zold taj. eleg konnyen elragadnak az esztetikai elmenyek errefele:)

es hamar esztetika, eletemben eloszor keszitettek rolam egy portret, rajz, szenvedtem persze hogy ne mozgolodjak nagyon, de az alkotonak hihetetlen modon a rajzolason kivul a figyelmem lekotesere is maradt ereje, az eredmenyt pedig tenyleg megszerettem, hiaba tokeletesen pontos, megis iszonyu szemelyes, mar amennyire harom honap utan az lehet. eleg vicces, hogy gyakorlatilag egyutt elunk, legalabbis a ket szomszedommal - teljesen mas igy kozelebb kerulni emberekhez, nagyon gyors es nagyon termeszetes.

este sikerult padlora kuldenem magam, de most nem tequilaztunk - Nineteen Eighty-Four.

2010. március 18., csütörtök

eletemben nem eltem meg meg ilyen idorohanast. es nem lehet megszokni:)

Birmingham szuper volt, a kontraszt leirhatatlan, hirtelen a birkak kozul egy Dave Matthews Band koncerten talaltam magam, a hazaut igazi lelekszaggato melypont, de legalabb volt hozza partner, aztan most mar ismet felszallo agban, meg is lett az eredmenye, bar itt most nem a szobamban allo ures sorosdobozokra gondolok...

nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a tyuk vagy a tojas volt elobb, meg kezdek kicsit kuzdeni egy ket ertelmesebb magyar mondat leirasaval, de valahogy megis benvonzottam a helyzetet, ami tullenditett, pedig az ilyesmihez szukseges egy minimalis pozitiv toltet. azt meg kifejezetten elvezem, hogy a helyzet itt onmagaban megkovetel egy bizonyos szintu carpet diem eleterzest.

rettenes, hogy a diakok tobbsege most kezdett el igazan elfogadni mikor mindjart lelepek, a hazon belul meg foleg, eletemben nem szamitottam volna ilyen szintu szemelyes kapcsolatra egy autistatol, de az ilyen szavak nagyon hamar mast kezdenek jelenteni. es valahol nagyon szomoru, hogy ilyen hamar kenytelek megbizni idegenekben, mert nincs mas lehetoseguk, kozben meg sokan egeszen tudataban vannak a helyzetuknek es tokeletes onkritikaval es humorerzekkel rendelkeznek. ami azert lenyugozo, ha emellett idonkent egy csak a fejedben letezo masik szemellyel kell vitatkoznod, stb...

2010. március 12., péntek

szoval elnezest, a helyzet az, hogy egyszeruen nem volt idom, illetve mire lett volna, totalisan belazasodtam es a halalnak sincs kedve lazasan idesetalni...

mult csutortoki szabadnapom egyertelmuen a kedvenc, a co-worker car visszatereset egy napsuteses partmenti zuzassal unnepeltuk (annak ellenere, hogy a kormany totalisan jobbra van tekerve az egyenesben es a kuplung remiszto hangokat ad ki, de hat ugye ki kellet hasznalnunk, azota ismet padora kuldtek...), valahol Saundersfoot es Tenby kozott setaltunk a homokon vagy harom orat, en teljes esztetikai sokkban a lila sziklak es mindenfele rozsaszin meg kek kagylohej halmok hatasara, aztan Pembroke, kikotok meg vegre egy kis civilizacio (idegen emberek mindenhol, meg hazak, kicsit szokatlan volt:) igazabol egy hajo ellopasa es a nem visszafordulas felmerult utkozben, elegge elragado utazas flash volt. es hat teljesen megdobbento a kulonbseg, delies hazak es taj, vegtelen viz a nagy zold utan...

mindenkeppen emlitesre melto a teny, hogy raporogtunk a grillezesre a folyoparton es szereztunk hust a szomszedtol. eletemben eloszor mar a nyers hus latvanyatol teljesen belelkesedtem, a vegeredmeny pedig tenyleg zsenialis volt, hiaba a teny, hogy az allatka itt legeleszett meg nemreg. aztan ket nap mulva egy elfertozodott seb miatt belazasodtam es kaptam egy halom antibiotikumot, de mar jol vagyok, tegnap Carmanthen belvaros, tok kedves kis utcak vannak.
oszinten szolva egyaltalan nem bannek meg egy ilyen evet, bar igyekszem kerulni ezeket a temakat az ido nagyreszeben (sikeresen), a motivacio azert megszuletett.